ზაფხულის ერთ-ერთი ყველაზე ცხელი კითხვა ყოველთვის არის – სად ვჭამოთ კარგი აჭარული ხაჭაპური? სოციალური მედია ჯგუფები სავსეა ამ კერძის შესახებ დისკუსიებით და ქართველი თუ უცხოელი გურმანებიც ყოველთვის მზად არიან გულმხურვალედ იკამათონ წლის საუკეთესო გემოს ძიებაში.
ნიუ იორკში ნეტი და მარია დავითაშვილებმა აჭარული ხაჭაპურის რესტორანი “Cheesboat” გახსნეს და საკმაოდ ვრცელი ქართული კერძების მენიუსთან ერთად, სტუმრებს ხაჭაპურის სხვადასხვა ვარიაციას სთავაზობენ.
ონალინ გამოცემა ინსაიდერმა 2018 წელს “Cheesboat”-ში იმოგზაურა და აჭარული ხაჭაპურის 6 განსხავევბული ვარიანტი დააგემოვნა.